אגוזי אדמה

אגוזי אדמה

אגוזי האדמה או בשמם הנפוץ יותר "בוטנים" נמצאים במטבח של כולנו ומשמשים כחטיפי פיצוחים, לבישול ולהפקת שמן וחמאה בטעמים שונים. הבוטנים גדלים בתרמילים מתחת לפני האדמה והתנאים לגידול אופטימלי מותנים בטמפרטורות גבוהות –  ולכן מרבית שטחי הגידול נמצאים בדרום הארץ. הבוטנים גדלים בתקופת הקיץ אבל חשיפתם לגשמים מוקדמים לאחר הוצאתם עלולה לגרום לנזק איכותי וכמותי והשחתת היבול בתקופת האסיף. כמו כן שתילי הבוטנים חשופים לפגיעת נזקי טבע בשלבי הגידול המוקדמים.

לצפייה בחוזי הביטוח העומדים לרשותם של מגדלי אגוזי האדמה לתקופה שבין ה-25 במרץ ל-31 באוקטובר.

זיהוי נכשל