קנט שילמה למגדלי ההדרים כ-56 מיליון ₪ בשלוש העונות האחרונות – מרביתם במסגרת הביטוח המורחב
מבצע "שאגת הארי", כמו גם מלחמת "חרבות ברזל" ייצרבו בתודעה הישראלית כתקופה של מבחן מתמשך לחוסן הלאומי. מציאות מורכבת זו עימה אנו מתמודדים למעלה משנתיים מחדדת את התרומה העצומה שיש לחקלאי ישראל, הפועלים בכל תנאי. בכל מזג אוויר. בשגרה ובחירום. כמו תמיד, גם כעת, קנט, הקרן לביטוח נזקי טבע בחקלאות, ממשיכה לעמוד לצד החקלאים, לספק להם רשת ביטחון דינאמית ולהבטיח את הרציפות התפקודית. כי כעת, ביתר שאת, משק חקלאי חזק, יציב ועצמאי הוא תנאי בסיס לביטחון המזון של תושבי ישראל. על רקע זה קנט מפרסמת כי בשלוש העונות האחרונות פיצתה את מגדלי ההדרים המבוטחים בסכום כולל של כ-56 מיליון ₪. מהנתונים עולה כי מרבית הפיצויים, כ-53 מיליון ₪, שולמו למגדלים שרכשו את הביטוח המורחב.
בימים אלה מחדשת קנט את ביטוח ההדרים לעונת 2026/2027. כבכל שנה, מועצת הצמחים ענף ההדרים רכשה ביטוח נזקי טבע בסיסי וביטוח אסונות טבע בסיסי לפרדסים מניבים עבור כל מגדלי ההדרים הרשומים במועצה כחוק. הביטוח מכסה נזקים רק עבור המגדלים, הזנים והשטחים המועברים לקנט ברשימות המועצה. עם זאת, בקנט ממליצים למגדלים לא להסתפק בכיסוי הבסיסי ולרכוש ישירות בחברה את הביטוח המורחב, המעניק הגנה טובה ומקיפה יותר בעת נזק.
במסגרת חידוש ביטוח נזקי טבע עודכנו ההגדרות לנזק איכותי ועודכנה נוסחת החישוב באופן המאפשר הכרה בנזק מופחת גם לפרי שייארז, כמפורט בחוזה הביטוח. כמו כן נוסף קוד גידול חדש ל"ליים פריחת סתיו" עם תאריכי סיום ביטוח חדשים. הביטוח לקוד זה אפשרי בביטוח נזקי הטבע המורחב בלבד. בנוסף, הנחת העדר תביעות תחושב לכל זן ושיטת גידול בנפרד. בהקשר זה יצוין כי המדינה משתתפת ב-35% מעלות פרמיית ביטוח נזקי הטבע.
במסגרת ביטוח אסונות טבע, בו משתתפת המדינה ב-80% מעלות הפרמיות, הוקטן הפחת השנתי ל-3% (במקום 4%) ותקרת הפחת עודכנה ל70% (במקום 75%). כמו כן, עודכנו היבולים הנורמטיביים הגבוהים בחלק מהגידולים, וקיימת אפשרות להגדלת היבול המבוטח מראש ע"י הצגת נתוני שיווק מארבע העונות האחרונות. הביטוח מעניק הגנה גם מפני נגעי הסגר לפרדסים מניבים ושאינם מניבים. הביטוח כנגד ההסגר נרכש ע"י מועצת הצמחים לכל המגדלים הרשומים אצלה כחוק עבור השטחים המניבים בלבד. מגדלים בעלי פרדסים שאינם מניבים יכולים לבטחם בביטוח אסונות טבע מורחב ישירות בקנט, ובכך להגן על עצמם גם מפני נגעי הסגר. מומלץ לבצע את הביטוח בסמוך לנטיעה לקבלת כיסוי מלא.
הביטוח כולל גם נספח בתי אריזה. בקנט מציינת כי פרי שייארז בבית אריזה שאינו נכלל ברשימה העדכנית המצורפת לחוזה לא ייבדק ולא יהיה זכאי לפיצוי בגין נזקי איכות.